Bag Kallo’s Pizza står Ashur Kallo, som oprindeligt er fra Iran og uddannet teknisk tegner. Han kom til Danmark i 1989, hvor han oprindeligt drev en butik med specialiteter som oliven og feta sammen med sin kone Laura. Senere blev det til et pizzeria og Kallo’s pizza har eksisteret siden 1993, hvor pizzeriaet åbnede på Hasle Torv i Aarhus V. Dengang hed Kallo’s dog Flinstone’s og var indrettet som man kender det fra den populære tegnefilm: I hulestil og oven i købet med en Flintstone’s bil som del af indretningen i restauranten. Senere skiftede pizzeriaet først navn til Kallostone og til sidst til det nuværende Kallo’s Pizza, men smagen og kvaliteten forblev den samme.

I 2007 besluttede Ashur Kallo sig for at prøve noget nyt, så han tænkte, at det var på tide at skifte Hasle ud med mere eksotiske breddegrader. Lysten til at tage på eventyr bragte ham derfor til den sydeuropæiske varme i Marbella i Spanien, hvor han åbnede et pizzeria sammen med sin fætter. Her skulle de lave pizzaer til spanierne efter de samme gode principper, som Kallo havde brugt i Danmark. Det blev til en spændende og udfordrende tid i et andet land og en anden kultur. Spanierne er et helt andet folkefærd end danskerne, så i Spanien skal man vænne sig til, at ting tager den tid, de tager – spanierne har ikke så travlt. Kallo og hans fætter nåede at lave mange pizzaer i et land, som ellers er kendt for tapas og sangria, men efter tre begivenhedsrige år i Spanien måtte de erkende, at de måske ikke savnede det danske klima, men at de savnede at lave pizza til danskerne og især aarhusianerne. Kallo begyndte at tænke over, hvordan fremtiden for pizzeriaet skulle se ud, og besluttede sig for at vende hjem til Danmark igen.

Men hvor er så det perfekte sted at åbne et pizzeria i Danmark? Det er selvfølgelig i Aarhus og endnu bedre: I Hasle, hvor den oprindelige Kallo’s åbnede tilbage i 1993. Så Ashur Kallo vendte hjem til sit gamle kvarter og åbnede sit pizzeria i nye lokaler kun 30 meter væk fra, hvor det oprindelige pizzeria lå. I dag danner disse nye lokaler stadig rammen for Kallo’s, og selvom han fysisk har rykket sig helt til Spanien og tilbage igen, så er den lækre smag og den gode kvalitet i pizzaerne stadig den samme. I dag laver Kallo’s økologisk pizza, og de er stolte af deres økomærke, som viser, at 60-70% af de råvarer, de bruger til pizzaerne, er økologiske. Hos Kallo’s er det desuden muligt at få pizza i glutenfri eller vegansk version, og hvis man gerne vil have en sundere pizza, så laver pizzeriaet også pizzaer med fuldkornsbund og fedtfattig ost. Bunden – ja, den er altid lige sprød og laves efter en opskrift, som Kallo har brugt lang tid på at udvikle. Opskriften er en hemmelighed, så hvis du vil smage den, må du tage et smut forbi Kallo’s Pizza på Hasle Torv.

Kallo’s historie